Salam Pertemuan

Aku tak pernah menduga

Alhamdulillah...hari ini, aku masih punya mata untuk melihat..masih punya telinga untuk mendengar, masih punya tangan untuk menaip(klu xde, susahla nak update kan?,ade tangan pun x terupdate..tambah2 xde tangan...nauzubillah,tp klu Allah berkehendakkan sebegitu, redha dan teruskan usaha sedaya mampu, ok?? ^^) DAN yang paling penting sekali masih punya nyawa untuk bernafas..Alhamdulillah..syukur ya Allah..terima kasih atas nikmat sebegini.

Baru tadi, aku membaca surat khabar.. Alangkah sedihnya hati ini melihat keadaan  seorang remaja yang terkena renjatan elektrik.. anda semua ada membaca?? lihatlah... bagaimana perasaan seorang anak muda yang tidak pernah menduga bahawa beliau akan tertimpa nasib sebegitu. Mungkin dalam hatinya terdetik dan teringat tentang kehidupannya dahulu.. Yang baik dan sihat tubuh badannya.. tetapi, kali ini..beliau berkemungkinan akan dipotong tangannya kerana tangan itu telah mati. Bagaimana sanggup untuk beliau berpisah dengan tangannya yang sentiasa bersama dimana sahaja setiap masa.. Allah, tidak dapat membayangkan perasaan beliau. Kakaknya mengharapkan bantuan semua. Memerlukan bimbingan kaunseling untuk menguatkan hati menerima kenyataan itu.. Berita tersebut boleh dilihat di sini. LINK Ya Allah, moga remaja tadi dan keluarganya bersabar dengan apa yang berlaku.. Begitu juga kepada semua saudara2 yang lain..

Oleh itu, wahai pembaca budiman sekalian..kita semua harus beringat..segala nikmat yang Allah beri ini..bila2 masa akan ditarik..tidak kira nikmat yang bagaimana..Nikmat hidup akan ditarik apabila kita mati.. nikmat tangan akan ditarik apabila kita menjadi kudung.. nikmat mata akan ditarik apabila menjadi buta..
Ingatlah..diri kita didunia hanyalah daripada Allah..Allah akan mengambil semula bila2 masa dengan kehendakNYA..Biarpun itu semua berkemungkinan akan ditarik oleh Allah semula.. kita janganlah mudah berputus asa.berputus harap.. sesungguhnya, itu semua adalah ujian daripada Allah.. Itu semua adalah tarbiyah daripada Allah.. Itu semua adalah kifarat daripada Allah.. Moga2 kita sentiasa bersyukur dan redha dengan apa yang terjadi dan mungkin terjadi..

P/s Berdoalah agar diberikan badan yang sihat untuk terus beribadah dengan Allah dengan sebaik mungkin..
Ya Allah, sihatkanlah kami.. sihatkanlah agama kami, sihatkanlah iman kami, sihatkanlah pegangan tauhid kami, sihatkanlah jiwa kami..sihatkanlah jasad kami dan seluruh muslimin muslimat yang masih hidup serta yang telah meninggal dunia...

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...