Salam Pertemuan

Berakhirnya Semester Pertama..UIA PJ


Emm..bagaikan x percaya yg akhirnya sy telah bisa mengabiskan sem 1st kt bumi cfs ni.pd awalnya,sy penah trfikir cmana nk explore hidup yg sering keseorangan(without kwan2 skolah lama )kt cni..tp sy cuba jg kuatkan diri..ramah x tentu hala,nak cari kawan la kononnya. Alhamdulillah.akhirnya dr seorang ke dua org,dr dua jd empat,jd sepuluh..then,jd la ramai....besnya ramai kawan.tp satu je masalah sy ni.kdg2 asal da bertaaruf.lupa plak nama diorg.org tegur sy tp sy terlupa sapela dia ni??(wat2 kenal je la)sori ek..

Abis tu,TERjebak (TER-maksudnya..kbyakannya bukanlah pernah dipikirkan nk masuk)dengan society,jd committee,fasi lah..ape lg ntah.then sibuk x tentu pasal.sibuk sgt smpai x smpat nk study la jg.tp study tetap kena study.klu x,cmne nk truskan pengajian kt cfs ni.baru 1st year.lama lg ni nk out dr u ni.so,kena la korban masa tido,masa dgn kwan2 baik,fuh..penat sgt.diorg tengok sy ni cam nk pengsan da.jap ke sana,jap ke sini,jap ke utara,selatan,timur n barat.penat2..malam exam pun stil ada metg..sape x tension?so,sy pun byak la minta pendapt senior2,kwan,family,lecturer..mcm2 pndpat yg diorg bg.hm..lastly,smpai skrg dok pk2 gak apa nk buat.ada pndpt try teruskan sbb baik untuk masa depan.ada plak suro drop yg mana patut..tp dalam hati ni,nk drop kot..em..x tau la.

Pengalaman buat sem pertama ni memg banyak gak.hadir program kt luar,dalam,depan,belakang uia.haha,xde la smpai camtu skali..tp,memang banyak gak dpt bljr pengalamn yg bru kt sini yg kdg2 x pernah terpk pun nk buat.huhu,ape tue?(hanya diri dan tuhan yang tahu)antara pengalamn yg dpt sy kongsikan ialah bila kena handle about catering untuk program pertama stelah mnjd ahli society tue.mwmang pda awalnya mcm x percaya yg sy akan terlibat tuk handle program,talk je(tp bg sy sbg seorg pljar 1st year,mmg best tp menakutkan sbb segalanya terletak pd ajk itu sdiri)sy boleh terlupa nak ambilkan gelas dan air untuk penceramah..(x patut)then,bila pm tnya mana air,memang gelabah r cari.pastu pergi kafe dah tutp tp stil tgah buat operasi mengemasla.then,sy pun mintala nk pinjam gelas.tp gelas xde,cawan ade la..ambil je la dah memang terdesak.Malu la jg sbb x pernah dibuat org kot bg penceramah guna cawan untuk minum.(memang la cawan gunt tuk minum air tp,selalunya kan gelas)hehe.pengalaman mengajar kita matang dalam kehidupan.

TUP!TUP!TUP!dah bulan puasa..then cuti raya..bestnya.alangkah lg best klu uia x de exam tgah org lain syok2 beraya.aduh..pesal lah raya pun nk kena study tuk exam.hmm..dugaan..tp x pe lah asalkan dapat balik rumah dan beraya dengan family tersayang..SAYANGNYA kt family sy yg bahagia lg berkat..(moga2)wlupun hanya beberapa ketika sj kami dpt beraya,jalan2,shopping2,n apa yg penting??MAKAN2..Alhamdulillah wa syukurillah..kerinduan bakal terubat sebab sy akan pulang ke rumah pd petang ini..gembira x terkata.

hai...takut la plak.lpas balik kena mai plak kt cfs ni.aduh,terbygkan result yg bakal diterima oleh diri ini.Ya Allah,moga Kau berikan yg terbaik buatku.Amin..k lah,itu sj coretan di sini..
klu ada masa lapang boleh saja sy updatekan dr masa ke semasa..wslam=)

x sabo nk blik umah.nk g kemas brg jap.huhu

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...